Kestopigmentoinnit

Microblading

Mikä microblading?

Microblading -kulmamuotoilun avulla voidaan luonnollisesti korostaa omia kulmiasi, korjata niiden symmetriaa ja vähentää meikkaamistarvetta. Microbladingissa pigmenttiä laitetaan ihon alle epidermiksen ja dermiksen väliin. Microblading eroaa pysyvästä pigmentoinnista mm. siten, että kulmien kesto on vahvistuksen jälkeen noin 12 kk ihotyypistä riippuen. Kovin rasvoittuvalla iholla kulmien malli saattaa säilyä vain puolisen vuotta, kun taas aikuisella ja kuivemmalla iholla kesto voi olla jopa 3 vuotta. Microbladingin häivyttyä iholta kulmat voidaan tehdä taas uudestaan mahdollisesti muuttuneisiin kasvonpiirteisiisi sopiviksi. Halutessasi ylläpitää valmiita kulmiasi, voit käydä vahvistuttamassa kulmia säännöllisesti. Pigmentit, joita käytämme yhteistyössä SharpBrowsin kanssa ovat 100% luonnollisia, eikä niistä ole haittaa iholle. Pigmentit eivät sisällä raskasmetalleja, eikä väri ala esimerkiksi sinertää, kuten joskus kestopigmentoinnissa.

Toimenpide muistuttaa hieman tatuointia, joten se tuntuu hieman epämukavalta ja kivuliaaltakin tietyissä hoitovaiheissa. Kivuntuntemus riippuu paljon ihmisestä, ja heti ensimmäisten viiltojen jälkeen käytämme puudutusainetta, joka useimmilla vie kivun mennessään. Kuukautisten aikana kivuntunne on yleensä hieman voimakkaampaa.

Microblading aloitetaan huolellisella suunnittelulla yhdessä asiakkaan kanssa. Kulmista mitataan symmetriset ja kasvoihisi sopivat, ja niiden ääriviivat piirretään aluksi iholle kulmakynällä. Näiden ääriviivojen sisällä olevalle alueelle laitetaan pienten, ihon pintakerrokseen tehtävien viiltojen avulla pigmenttiä luonnollisia kulmakarvoja jäljitellen. Ääriviivoja ei tehdä pigmentillä, jotta kulmakarvoista tulee mahdollisimman luonnollisen näköiset. Pigmentin väri valitaan ihosi ja hiustesi sävyn mukaan, toiveesi huomioon ottaen. Aloituskerralla varataan noin neljän viikon päähän lyhyempi touch up -hoitokerta, jolloin lopputulosta voidaan vielä hienosäätää tarpeen mukaan, sekä pigmenttiä vahvistaa. Vahvistuskerralla korjataan myös mahdolliset kohdat, joihin pigmentti ei ole tarttunut. Tämän touch up -kerran jälkeen nähdään kulmien lopullinen tulos. Microblading on siis kaksivaiheinen toimenpide, eivätkä kulmasi ole valmiit ennen vahvistuskäsittelyä.

Microblading on maailmalla todella suosittua, eikä suotta. Käsittelyn jälkeen meikkaustarve vähenee, ja kulmat pysyvät helpommin muodossaan. Erityisesti microbladingistä hyötyvät henkilöt, joilla luonnolliset kulmat kasvavat harvoina, tai niissä on aukkokohtia. Muistathan, ettei microblading välttämättä kokonaan korvaa meikkiä.

Valmistautuminen microbladingiin

Varaathan hoitoajan niin, että ehdit ottaa muutamia asioita huomioon noin pari viikkoa etukäteen.

 • VALMISTAUDU SIIHEN, ETTÄ KULMAT PUNOITTAVAT HIUKAN

Lähes kaikilla kulmien alueen iho punoittaa hieman toimenpiteen jälkeen. Todella voimakas punoitus on kuitenkin harvinaista. Hyvin todennäköisesti pystyt vaikkapa jatkamaan töitä toimenpiteen jälkeen, koska kulmasi näyttävät hyviltä. Otathan kuitenkin oman ihotyyppisi huomioon tehdessäsi suunnitelmia toimenpiteen jälkeisille tunneille. Herkkäihoisilla punoitus voi olla voimakkaampaa, ja silmäluomilla esiintyä myös lievää turvotusta.

 •  TULE TOIMENPITEESEEN KEVYELLÄ MEIKILLÄ

Ethän käytä toimenpidepäivänä voimakasta meikkiä. Voit laittaa kevyen meikin, silmämeikki esimerkiksi ei haittaa. Jos haluat meikata kulmat, teethän sen kevyesti ilman vedenkestäviä tuotteita.

 • OLE VAROVAINEN TIETTYJEN LÄÄKITYSTEN KANSSA

Tavallista voimakkaampi verenvuoto haittaa microblading -pigmenttien tarttumista ihoon. Tämän vuoksi aspiriinia, ibuprofeenia ja muita kipulääkkeitä, sekä verenohennuslääkkeitä ei pidä käyttää 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Suosittelemme välttämään myös muita lääkeaineita, joilla on voimakas vaikutus kehoosi. Myös Omega 3 -tuotteiden ja E-vitamiinilisän käytön lopettaminen noin 2 viikkoa ennen microbladingia on suositeltavaa. Kroonisten sairauksien lääkitykset saattavat myös lisätä verenvuotoa, joten kysythän niistä aina erikseen hoitolaltamme.

 • ÄLÄ KÄYTÄ ALKOHOLIA ENNEN TOIMENPIDETTÄ (48h)
 • VÄLTÄ TUOTTEITA JOISSA ON RETIN A:TA (TRETINOIINIA)

Retin A:ta sisältävien tuotteiden käyttö kulmien alueelta tulisi lopettaa kuukautta ennen microblading -toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia.

 • VÄLTÄ AHA IHONHOITO-TUOTTEITA ENNEN TOIMENPIDETTÄ

Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Myös kaikkien anti-age -tuotteiden käyttö kulmien alueelta kannattaa lopettaa noin 2 viikkoa etukäteen.

 • ÄLÄ LUOVUTA VERTA TOIMENPIDEPÄIVÄNÄ TAI SITÄ SEURAAVANA PÄIVÄNÄ
 • VÄLTÄ KULMAKARVOJEN NYPPIMISTÄ TAI POISTOA MILLÄÄN MUULLAKAAN TEKNIIKALLA VIIKON AJAN ENNEN TOIMENPIDETTÄ
 •  KERRO AVOIMESTI SAIRAUKSISTASI JA LÄÄKITYKSISTÄSI, TAI MUISTA TERVEYDENTILAASI VAIKUTTAVISTA ASIOISTA. KYSY TARVITTAESSA LISÄÄ HOITOLALTAMME.

Microbladingia ei tehdä mm. seuraavissa tilanteissa: 

 • Olet raskaana tai imetät
 • Sinulla on veriteitse tarttuva sairaus tai infektio
 • Sairastat syöpää (syöpähoidoista tulee olla 6kk)
 • Sairastat diabetesta (kysy ohjeita lääkäriltäsi)
 • Sinulla on selkeitä iho-oireita tai allergiaa kosmeettisille aineille
 • Kulmakarvojen alueella on luomi
 • Saat helposti keloidi-tyyppisiä arpia
 • Sinulla on voimakas lääkitys (lääkityksistä kannattaa aina kysyä erikseen hoitolaltamme)
 • Sinulla on taipumus tavallista runsaampaan verenvuotoon
 • Erityisen kuivalla tai rasvaisella iholla pigmentit eivät välttämättä pysy odotetulla tavalla, joten tämä saattaa joskus olla esteenä microbladingille.

Microbladingin jälkeen

 • OLE TIETOINEN TOIPUMISVAIHEISTA

Microbladingin jälkeen kulmien paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen.
2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet.

Aluksi iholle alkaa muodostua rupea, jonka irrotessa kuolleen ihosolukon alta paljastuu huomattavasti vaaleampi pigmentti. Aluksi pigmentti saattaa näyttää hyvinkin haalealta, mutta vahvistuu hieman ennen vahvistusta ihon parannuttua kunnolla, ja ylimääräisten ihokerrosten poistuessa pigmentin päältä. Jokainen iho vastaanottaa pigmenttiä eri tavalla, ja on täysin normaalia, että tässä vaiheessa osa pigmentistä jopa häviää kokonaan. Tämä vaihe saattaa aiheuttaa sinussa ahdistusta, mutta älä lannistu, sillä vahvistuksen jälkeen kulmat pysyvät huomattavasti paremmin ja näyttävät muutenkin erilaisilta. Vastalaitetut kulmat näyttävät upeilta, mutta ennen vahvistusta kulmista saattaa tulla jopa epäviehättävät. On siis tärkeää ymmärtää, että kulmat ovat valmiit vasta vahvistuskäsittelyn jälkeen.

Ruven muodostuminen pyritään pitämään mahdollisimman vähäisenä ihon hyvällä kosteuttamisella. Joillekin ihmisille rupea kuitenkin tulee enemmän, ja sen mukana lähtee osa pigmentistä. Jos ihollasi on taipumus muodostaa paksua rupea, saatamme joutua tekemään kulmille kaksi vahvistus-käsittelyä.

 • KÄSITTELE KULMIA HELLÄSTI ÄLÄKÄ REVI KUOLLUTTA IHOA TAI RUPEA

Älä koskettele kulmiasi turhaan, äläkä varsinkaan likaisilla käsillä. Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi erityisesti seuraavan vuorokauden aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Voit esimerkiksi kostuttaa vanulapun puhtaalla vedellä, ja pyyhkiä kulmia kevyesti. Kulmien turhaa kastelua kannattaa kuitenkin välttää kolmen ensimmäisen vuorokauden ajan. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Tässä paranemisvaiheessa kulmien alueella voi tuntua kutinaa, mutta niitä ei saa missään nimessä repiä tai raapia, jotta pigmenttiä ei irtoa ruven mukana.

 • LEVITÄ KULMIIN RAUHOITTAVAA VOIDETTA

Hoidon jälkeen kulmiin tulee levittää koko paranemisprosessin ajan vähintään aamuin ja illoin rauhoittavaa voidetta (ensimmäisinä vuorokausina sekä tarpeen mukaan useamminkin). Suosittelemme tähän Bepanthen -salvaa, joka nopeuttaa ihon paranemista ja vähentää sekä pehmentää muodostuvaa rupea. Kulmat tulisi pitää jatkuvasti hyvin kosteutettuina. Älä kuitenkaan käytä kulmiin muita voiteita, sillä ylimääräiset kemikaalit heikentävät pigmentin pysyvyyttä.

 •  SUOJAA UUSIA KULMIASI TARKASTI

Ensimmäisten vuorokausien (72h) aikana tulee välttää saunomista, kovaa hikoilua ja uimahalleissa uimista. Esimerkiksi kloori ja muut kemikaalit joita vesi sisältää saattaa heikentää värin pysyvyyttä kulmissa, koska microblading -väriaine on täysin luonnollinen seos. Älä käy solariumissa tai ota runsaasti aurinkoa vähintään viikkoon microbladingin jälkeen, koska liiasta auringonvalon vaikutuksesta kulmat saattavat alkaa haalistumaan tavallista nopeammin.

 • OLE VAROVAINEN LÄÄKETIETEELLISTEN TOIMENPITEIDEN KANSSA

Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade -ammattilaisellesi. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Joskus toimenpiteen jälkeen kestää jopa 3- 6kk, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Yleensä se palautuu normaaliksi noin viikon kuluttua. Myös menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita, voivat lykätä microblading -kulmien tekoa. Lääkärillä käydessäsi kerro aina microblading -toimenpiteestä.

 • ÄLÄ KÄYTÄ KULMIEN ALUEELLA MEIKKIÄ TAI ANTI-AGE -TUOTTEITA PARANEMISAIKANA

Vähintään viikon (mieluiten 10 vuorokauden) ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme olemaan käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-age -voiteita tai muita intensiivisesti vaikuttavia tuotteita kulmien alueella, ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Kuolleen ihon kuoriutumisen jälkeen voit tarpeen mukaan meikata kulmia, esimerkiksi jos joissain kohdin pigmenttiin on tullut aukkoja, joita haluat tasoitella.

 • HETI MICROBLADINGIN JÄLKEEN TULOS EI OLE LOPULLINEN

Värin pigmentti haalistuu hieman toimenpiteen jälkeen, ja leikkauslinjat saattavat näyttää epätasaisilta. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolestua. Juuri laiton jälkeen pigmentti jopa tummuu, mutta haalistuu ja vaalenee sitten reilusti. Toisilla pigmentti pysyy hyvin jo yhden käsittelyn jälkeen, mutta on myös ihan normaalia, että kulmiin tulee aukkokohtia vielä ennen vahvistusta. Erityisesti henkilöt, joilla ruven muodostuminen on voimakasta, saattavat tarvita kaksi vahvistuskäsittelyä. Muistathan, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta vahvistuksen (värin uudelleen laitto n. 3-4 vk kuluttua microbladingista) jälkeen.

 • ÄLÄ EPÄRÖI OTTAA YHTEYTTÄ MICROBLADING -AMMATTILAISEESI

Ei ole tyhmiä kysymyksiä ja aina kun tunnet tarvetta kysyä mitä tahansa, niin microblading -ammattilaisemme vastaavat mielellään kysymyksiisi.

 • TOIMENPITEEN JÄLKEEN KULMAT OVAT ASIAKKAAN VASTUULLA

Muistathan, että ajan varattuasi sinun on erittäin tärkeää noudattaa edellä mainittuja valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeita, jotta saavutamme upean lopputuloksen. Juttelemme kulmien suojaamisesta ja hoidosta toimenpiteeseen tullessasi, ja saat myös kotiin mukaasi jälkihoito-ohjeet paperilla.

Nauti uusista, kestävistä kulmistasi!

Huom! Uusia kulma-asiakkaita ei valitettavasti täyden kalenterin vuoksi pystytä ottamaan, mutta vahvistukset vanhoille asiakkaille ovat saatavilla.

3D kulmien kestopigmentointi

3D-kulmakarvat pähkinänkuoressa

Toiveena luonnolliset, kauniisti kasvoja kehystävät kulmakarvat?3D käsitekniikalla tehtynä kestopigmentoinnissa saadaan aikaan luonnollinen sekä hienovarainen, kasvojen omia piirteitä kauniisti korostava lopputulos. 

3D- pigmentaatio tehdään ainoastaan ihon pintaan ja  tämän vuoksi se

on kulmien tatuointia turvallisempi menetelmä.  Pigmentaation väri voidaan säätää alkuperäisen kulmakarvan värin mukaan, jonka ansiosta kulmakarvat näyttävät luonnollisilta. 3D-tekniikalla tehdään ensin kulmakarvoille tausta, jonka jälkeen täytetään aukkokohdat.

Ennen hoidon suorittamista käydään kulmien muodot ja sävyt tarkasti läpi yhdessä asiakkaan kanssa. Pysyvä väri pigmentoidaan aina vasta asiakkaan hyväksyttyä pigmentaatiosuunnitelman. Ennen hoidon toteutusta käsiteltävä alue pintapuudutetaan.Kestopigmentoinnissa ihon alle viedään väriainetta steriilillä neula”harjalla”. 

Välittömästi hoidon jälkeen kulmakarvojen värisävyt näyttävät tummemmilta kuin todellinen lopputulos. Käsittely tehdään aina kaksi kertaa noin 6vko:n välein pysyvän tuloksen saamiseksi. Lopputulos pysyy ihossa 1-3 vuotta ihotyypistä riippuen. Hoitoaika  on noin 1,5-2 h/krt

Käsitelty kulma ei vaadi erityishoitoa, mutta alueelle suositellaan hoitovoidetta.

Hoidon jälkeen n.5-7vrk tulee välttää aurinkoa, voimakasta hikoilua,

saunaa, alueen pesua ja meikkausta.

Pigmentaatio ei sovellu jos sinulla on

 • diabetes ( lääkärin konsultaatio)

 • olet raskaana

 • puudutusaineallergia

 • syöt verenohennuslääkkeitä esim. Marevan

 • haavoja, jotka eivät ole parantuneita

 • ihottuma kulmien alueella